Roliga spel till sommarens äventyr – Nyhet

delugio

Roliga spel

Vi har sex olika nya roliga spel för olika åldrar, vissa bygger på skicklighet, andra på samerbete. Roliga spel

Spelen är  miljövänliga både till innehåll och till tillverkningssätt. Barnen uppmuntras  att upptäcka naturen genom spelen och att tänka miljövänligt. Jämfört med spel  från konventionella spelföretag är fördelarna med dessa spel från Bioviva:

 

12 ggr så lite CO2 utsläpp
9 ggr så lite vatten  konsumeras
1,5 ggr så lite energi används
10 ggr så lite organiska  föreningar som släpps ut

Du hittar giftria leksaker på nätet hos EkoLeko.

 

Delugio
En spelare sätter igång  snurran och ska, under tiden den snurrar, rädda (dvs få ut så många djur och  växtarter) från kartongen med hjälp av två träpinnar och placera figurerna  upprätt på bron som är placerad tvärs över den öppna kartonglådan.  Spelreglerna varierar beroende på antal spelare, kan spelas i lag.

HotCocot
Alla är utrustade med varsitt ägg men det  finns det finns bara tillräckligt antal äggkoppar för alla förutom en spelare.  Med hjälp av två träpinnar ska man placera sitt ägg i en äggkopp innan  motståndarna. När någon står utan kopp är rundan över och denne åker  ut…

Agil’up
Under tiden då snurran är igång ska  man med hjälp av träklossarna bygga ett så högt torn som möjligt, man måste  dock, i de olika rundorna, ta hänsyn till vissa ”krav” eller ”extraregler”  såsom att bygga i en viss färg eller att bara använda sig utav lillfingrarna  m.m.

TipTops
Varje spelare sätter igång sin  snurra och ska sätta på deras tilldelade stjärnor i olika färger på den  snurrande snurran i rätt ordning. Färgkombinationen/ordningen bestäms av  uppochned liggande kort som vänds ett i taget vid varje runda.

The Fantastic Forest
Målet är att rädda  trollkarlen från en förbannelse genom att memorera ingredienserna till den  magiska brygden som står listade i den magiska receptboken. Sedan gäller det  att, under tidspress (medan solen går ned), samla ingredienserna i skålen.

Crookito
Matbitarna ligger placerad i mitten  av bordet, tärningen kastas och ett djur blir slumpvis valt. Då ska man så  snabbt som möjligt fånga (innan motspelarna) den mat som djuret äter från  bordets mitt. Genom att fånga rätt man till rätt djur samlar man på sig små  brickor med matbilder på. När någon samlat på sig de fem olika ”matbrickorna”  har den vunnit.

 

Ekoleksaker som dessa och andra liknande leksaker på nätet hittar du hos EkoLeko.