Crayon Rocks Rockar

how-to-use-crayon-rocks

Crayon Rocks – kritan som lär barnet trefingergreppet.

Så här skriver Sara Malmström, en kund till EkoLeko:

Min son Leo är 3.5 år och är inte speciellt intresserad av att måla/rita. Detta beror nog på att jag själv inte är speciellt pysslig av mig och därför tyvärr inte uppmuntrar till skapande samt att han tycker det är lite svårt att hålla i en penna. Han håller den gärna med hela handen och det blir därför lite svårt att styra den och rita på ett bra sätt.

Innan barn lär sig att använda tummen och pek- och långfingret till att hålla saker använder de nämligen hela handen, en knuten näve. Just därför blev jag extra nyfiken på Crayon Rocks – en krita formad som en liten sten och som hjälper barn att öva upp finmotorik samtidigt som det är roligt och skapande.

Barnen kan inte hålla i kritan på något annat sätt än med tummen och fingrarna. Detta grepp lägger grunden för framtida skrivande då de muskler som används när man skriver övas gradvis upp. På ett naturligt sätt och i ett tidigt stadie vilket kan underlätta senare.

Crayon Rock är designade av en lärare för barn med speciella behov. De har testats av barn med cp-skador, autism och inlärningssvårigheter och det har gett strålande resultat. Särskilt då det kom till att öva upp fingrarna för att senare kunna lära sig att skriva.

Leo packade upp sin påse med kritor och tyckte de var helfestliga då de just såg ut som stenar (han är inne i en riktig sten- och pinne-period) och utan att jag visade hur man skulle göra tog han tag i en med ett korrekt rit-grepp och började teckna. Han satt i säkert en halvtimme och ritade teckning efter teckning. Jag har nog aldrig sett honom sitta och skapa så länge innan. Han ritade tunna streck med spetsen och när han upptäckte att man kunde färglägga stora områden med undersidan av kritan tyckte han att det var ännu roligare.

Crayon Rocks går dessutom väldigt sällan sönder, vilket jag tycker andra kritor gör väldigt lätt. Min yngste på ett år slänger kritor omkring sig och de går i tusen bitar när han härjar loss. Dock kommer han att få vänta ett tag på att rita med Crayon Rocks då han säkert vill stoppa dem i munnen. Men, Leo slipper bli ledsen över att lillebror har sönder hans kritor, i fall han skulle råka få tag i dem.

Crayon Rocks är rekommenderade från 3 år och är gjorda av sojavax och naturliga ingredienser och pigment. De är helt fria från ftalater, petroleum och parafinvax.

crayon-rocks-hands_1024x1024